Добровольців для імітації польоту на Марс шукає NASA

Фахівці з NASA збираються провести експеримент тривалістю в один рік.  Наразі вони оголосили про набір  кандидатів на участь в аналоговій місії в середовищі існування, що імітує життя на Марсі. Розпочнеться місія під назвою “Аналог дослідження здоров’я і працездатності екіпажу”  восени 2022 року.

Симулятор  включає в себе поверхню Марса, розташовану в Космічному центрі NASA імені Джонсона. Дослідники вивчать методи і технології запобігання та вирішення потенційних проблем під час майбутніх польотів людини на Місяць і Марс.

Для кожної місії будуть залучати  чотирьох членів екіпажу. Вони  житимуть і працюватимуть у 3D-друкованому модулі під назвою Mars Dune Alpha. Навколишнє середовище буде імітувати проблеми місії на Марсі, включаючи обмеженість ресурсів, відмову обладнання, затримки зв’язку та інші стресові фактори навколишнього середовища. Тобто, все максимально наближене до реальності.

Екіпаж повинен буде виходити у відкритий космос, проводити наукові дослідження, використовувати віртуальну реальность і роботизовані засоби управління, а також обмінюватися повідомленнями один з одним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *