Процедуру відновлення паспортів українцям спростять

Процедуру відновлення паспортів українцям спростять

Через воєнний стан в Україні планують спростити процедуру поновлення паспортів для внутрішньо переміщених і депортованих осіб.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

За її словами, на сьогодні сотні тисяч наших громадян в Україні та за кордоном чекають на документи. На думку Верещук, в умовах війни треба все максимально пришвидшувати та спрощувати, щоб паспорти не були джерелом проблем для людей. Тому представники дотичних відомств та депутати домовилися якнайшвидше змінити нормативну базу щодо відновлення документів.

Планується запровадити наступні зміни:

  • Якщо людина втратила паспорт, то соцвиплати здійснюються за довідкою від Державної міграційної служби (ДМС), допоки не оформлять паспорт.
  • Звільнити від збору за оформлення втрачених і викрадених паспортів.
  • Якщо поки технічно неможливо забезпечити електронний підпис у паспортному чіпі, то паспорти будуть видаватися без електронного підпису.
  •  Якщо в іноземній країні немає українського консула, то для швидкості оформленням документів на повернення в Україну буде займатися ДМС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *