Недостатнє споживання білка, води і клітковини особливо шкодить людському організму після 60 років.
Згідно з наявними даними, отриманими завдяки дослідженням і спостереженнями, кілька харчових звичок є особливо небажаними в способі життя літніх людей.
Мало білка
Звичка харчуватися продуктами, збідненими білком, в цілому засуджується лікарями. Але в міру старіння шкода такого стилю харчування посилюється, оскільки з віком організм втрачає м’язову масу. Якщо люди після 60 років не отримують достатньо білка, їх в’янення, фізична неміч розвиваються більш інтенсивно.
Мало вологи
Наукові фахівці констатують, що, старіючи, люди все слабкіше відчувають спрагу. Тим часом, вода необхідна для здійснення нормального метаболізму і виведення потенційно шкідливих, токсичних компонентів, чиє накопичення підвищує ризик хвороб, включаючи рак.
Пізніше вживання їжі
Протяжний період з вечора до ранку наступного дня без їжі краще впливає на здатність організму підтримувати стабільний рівень цукру в крові. Пізні та нічні перекушування підвищують ризик розвитку діабету, інших метаболічних порушень.
Мало клітковини
Звичка їсти м’яку пюреобразную їжу, нелюбов до овочів, бобових також є однією з найшкідливіших. Клітковина перешкоджає зростанню рівня холестерину і цукру, стимулює зростання корисної флори в кишечнику і його перистальтику. Її недолік погано позначається не тільки на травленні, але і на стані імунітету.