Сало для веганів розробили вчені

З рослинними замінниками сала та бекону все не так просто. Справа у тому, що більшість таких продуктів одразу плавляться на сковорідці й перетворюються на звичайну рослинну олію. Це робить псевдосало не досить подібним до натурального продукту. Утім, рішення цієї проблеми також знайдено – французький стартап 77 Foods представив веганські бекон та сало, які не втрачають структури під час приготування та за смаком і виглядом максимально нагадують справжні тваринні продукти.

Основним інгредієнтом лардону та бекону від 77 Foods є текстурований соєвий білок, який надає продукту відповідний смак, волокнисту текстуру та збалансований харчовий профіль.

Компанія позиціює свої продукти, як єдині, що поєднують штучну м’ясну та жирову тканину, яка не розділяється під час приготування. Для створення “жиру” використовують емульсію з рослинних олій (соняшникова, ріпакова та ін.), воду, коріння, водорості та інші інгредієнти.

“М’ясо нам так смакує, зокрема, через наявність важливого інгредієнту – жиру. Тваринний жир надає м’ясові інтенсивності та апетитності, яку доволі складно відтворити рослинними замінниками. Утім, я впевнений, що вже за 25 років більшість м’яса та м’ясопродуктів, які споживатимуть люди, будуть рослинними замінниками”, – вважає співзасновник 77 Foods Ніколя Швейцер.

Цього року французький стартап виграв конкурс харчових інновацій та отримав 1 млрд євро інвестицій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *