Сухофрукти: корисні властивості для здоров’я

За кількістю корисних речовин сушені фрукти нічим не поступаються свіжим фруктам та ягодам.

Сухофрукти – це висушені спеціальним чином фрукти чи ягоди. Як правило, дари природи сушаться природним шляхом (наприклад, на сонці). Так робили наші мами та бабусі. Проте, останнім часом у продажу з’явилося багато різних сушарок, які допомагають отримати готовий продукт анітрохи не гірше, ніж приготовлений дбайливими руками бабусі.

Незалежно від способу сушіння, у таких фруктах надзвичайно багато вітамінів (A, B1, B2, B3, B5, B6) та мінеральних речовин (залізо, кальцій, магній, фосфор, калій, натрій). Сушені ягоди та фрукти прекрасні і тим, що можуть зберігатися кілька місяців, не втрачаючи корисних властивостей.

Вибираючи сухофрукти, звертайте увагу на їхній зовнішній вигляд і щільність.

Зовнішній вигляд. Якісні плоди мають бути цілісними, без розривів та тріщин оболонки, через які вивалюється м’якоть. Також неприпустимі сліди плісняви ​​або бродіння на шкірці плодів.

Щільність. Сухофрукт має бути не сухим, як хлібна кірка, а еластичним та пружним. Занадто тверді плоди купувати не варто, тому що вони можуть виявитися не дуже смачними, та й вітамінна користь сильно зменшиться.

Як стверджують експерти, не повинна бентежити зміна кольору сухофруктів – у процесі сушіння плоди природно зменшуються в обсязі і стають темнішими. Це нормально.

Також запам’ятайте одне правило: що яскравіше сухофрукти, то більше вони піддані впливу хімічних речовин. Тому критерій “краса” не повинен бути основним при виборі товару.

Перш ніж запропонувати улюблені ласощі близьким, не забудьте ретельно промити плоди у воді. А краще дати їм постояти в гарячій воді, щоби пішли шкідливі речовини, пил і бруд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *